2015-10-21 14:03:27• hírek • Szatmár.ro

Október 29-én indul az új Nomanid-évad

A Nomanid Productions idén ősszel-télen is számos koncerttel egybekötött kiállítást szervez.

A tavalyi évben számos kiállítást és azok megnyitójához kötődően megannyi koncertet szervezett a Nomanid Productions. A nyári hónapokban szüneteltek a szervezők, ám most ősszel újraindul a kiállítások sorozata, sőt, úgy tűnik, hogy bővülni is fog a paletta.

Az első kiállítás dátuma is ismert: október 29-én tartják az idei évad első Pho-T0ne kiállítását. Ez alkalommal Vajda Béci makró-fotóiból nyílik tárlat a sorozat megszokott helyszínén, az Old Place kávézóban és pubban. A kiállítássorozatban szatmári fotósok munkáit mutatják be, a megnyitókat pedig szatmári zenekarok fellépése teszi színesebbé. Most a TranSKlouD feat. AkerMan formáció fog zenélni.

Szilágyi Ottó, a kulturális sorozat fő szervezője azt is elárulta, hogy novemberben folytatódni fog a szatmári tehetséges grafikusokat bemutató tárlatsorozat is. Az eddig megszokott helyszínnel, az Art Cafféval most tárgyalnak a folytatásról. Az elmúlt évben több tehetséges fiatal képzőművész munkáit ismerhettük meg, a tehetségek bemutatása pedig tovább folytatódik a GrapH-I-T0ne sorozatban.

Szilágyi elmondása szerint arra is van lehetőség, hogy egy újabb kiállítássorozatot is elindítsanak. Ezt a tervek szerint a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központtal közösen szerveznék meg. A tárlatokon szatmári szobrászművészek mutathatnák meg alkotásaikat a Sculp-T0ne sorozat keretében.

Azt is megtudtuk, hogy bár négy éve szervez rendszeresen kiállításokat a Nomanid Productions, a szervezet hivatalos bejegyzése egyesületként még nem történt meg. A bejegyzéshez szükséges pénzösszeget adományokból szeretnék előteremteni, ugyanis más anyagi források nem állnak rendelkezésükre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: